Natuurwerkdag Knotgroep IVN Nuenen

In het kader van de nationale Natuurwerkdag, koos de Knotgroep IVN-Nuenen een werklocatie waar iedereen die een handje wil helpen, welkom is. Er is voor ieder wat te doen: van dunne takken knippen en dikke takken zagen, tot het wegslepen van al het takkenwerk dat op de grond ligt.
                  
21-10-2019, 12:54
We gaan op zaterdag 2 november aan de slag in het tweede gedeelte van Het Achterbos, dat begint op de kruising van de Soeterbeekseweg en Boord (Soeterbeekseweg 1). De vlag hangt uit, dus het is niet te missen. Knotwilgen De Knotwilg is een karakteristiek element in het Nederlandse landschap en geeft Nuenen op diverse plaatsen een prachtig natuurlijk aanzien. Had de boom vroeger een echte functie voor de boeren, nu neemt het een belangrijke plaats in voor de ontwikkeling en het voortbestaan van flora en fauna. Voor de eigenaren heeft de knotwilg weinig waarde meer, omdat het een zachte houtsoort is die snel vergaat. Willen we deze prachtige elementen in het landschap behouden, dan komt het op vrijwilligers neer. In Nuenen is gelukkig een stevig groep die deze taak al bijna 50 jaar op zich neemt, maar extra handen zijn hard nodig. Landschap kan niet zonder vrijwilligers Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag, is van belang voor de bescherming van natuur, landschap, planten en dieren. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen: zagen, snoeien, graven en meer. Tijdens deze Natuurwerkdag kan iedereen daarbij helpen. Organisatie De Natuurwerkdag is een initiatief van koepelorganisatie LandschappenNL. Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij. In Brabant zorgt Brabants Landschap voor de organisatie van de dag. Dit gebeurt in samenwerking met de lokale vrijwilligersgroepen en IVN-afdelingen. Daarnaast doen diverse landgoedeigenaren, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland mee. We werken zaterdag 2 november van 09.00 tot ongeveer 15.00 uur. Er wordt uitsluitend met handgereedschap gewerkt. Goed bedekkende kleding, werkhandschoenen en stevige (werk)schoenen worden aanbevolen. Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl, locatie Achterbos Nuenen. U vindt daar ook aanvullende gegevens. Voor meer informatie mailt u naar knotvrienden.ivnnuenen@gmail.com.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Agenda

Straatnamen

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Maatschappelijke stage bij Sinterklaashof

De voorbereidingen voor Sinterklaashof (bij Weverkeshof) zijn weer volop aan de gang. Het draaiboek is voor de dag gehaald, planningstools zijn klaargemaakt en mensen worden weer gevraagd (en geronseld) om een rol als Sinterklaas of Piet op zich te nemen of om mee te helpen met de organisatie.

Debuutroman van 19-jarige Samira van de Meulengraaf

Bij Bio-kracht aan de Parkstraat presenteerde Samira van de Meulengraaf (19) afgelopen zaterdag haar roman ‘Wat moet ik zonder jou? Familiegeheimen in de Tweede Wereldoorlog.’ Samira is geboren en getogen op het Eeneind in Nuenen. Ze woont momenteel in Bennekom en studeert communicatie en levenswetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Zes jaar lang heeft ze gewerkt aan haar eerste boek: ‘Het weerspiegelt mijn eigen ontwikkeling naar volwassenheid.’