Het Goed, WSD en gemeente tekenden convenant

Op 5 september a.s. opent de vestiging van Het Goed Nuenen aan de Pinckart zijn deuren. Daarbinnen zal onder de naam Participatiehuis een organische samenwerking ontstaan tussen Het Goed, WSD (regionaal werkbedrijf), Lunetzorg (dagbesteding en ambulante zorg (buitenhuizen)) en de ROC-instellingen Summacollege (reguliere opleidingen Zorg & Welzijn, Logistiek, Horeca, Retail, Facilitair en Logistiek) en Stercollege (onderwijs aan volwassenen, nieuwkomers, statushouders, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt).
                  
02-09-2019, 21:22
Verslag en foto van onze verslaggever Frans Lammerts Afgelopen donderdag werd daartoe, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen en betrokken ambtenaren, in het inpandige toekomstige ROC-leslokaal een samenwerkingsconvenant getekend door Willem van Rijn (directeur Het Goed), Jan Simons (algemeen directeur WSD-groep) en Ralf Stultiëns (wethouder Sociaal domein). Het Goed-directeur Willem van Rijn noemde de totstandkoming van het Participatiehuis een volgende stap in de ontwikkeling van Het Goed, waarin de kringloopwinkel niet alleen partijen in het participatiedomein, maar ook vormen van onderwijs wil samenbrengen. Vestiging Nuenen is daarin een pilot, die hij graag ziet slagen. 'Samen maken we Het Goed' is het motto van Het Goed, zowel met klanten als met partners, aldus Van Rijn. Doel: zoveel mogelijk mensen laten participeren én spullen zoveel mogelijk een tweede leven gunnen. De ROC-vertegenwoordiger tenslotte sprak de wens uit dat de keten van zorg naar werk en van onderwijs naar werk hier in Nuenen sluitend gemaakt wordt.

Foto: 1: Vlnr.: Jan Simons (WSD), wethouder Stultiëns, Willem van Rijn (Het Goed)... Foto 2: ... in aanwezigheid van onder andere vertegenwoordigers van ROC en Lunetzorg .

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Ezeltjesdag 2019, weer een zeer geslaagde dag

Zondag 1 september jl. stond de 34ste Ezeltjesdag voor de deur. Om 12.00 uur vertrok de stoet met diverse ezels, onder begeleiding van St. Antoniusschut en met de jeugdburgemeester met zijn twee wethouders, vanaf het Enode-gebouw naar het evenemententerrein op de Mulakkers, om Ezeltjesdag officieel te openen.

Geslaagd Zomerfestival in Gerwen

Als vervolg op eerdere edities van het Zomeravondfestival en het Nuenens Muziekfestival, werd afgelopen zondag het Zomerfestival gehouden op het Heuvelplein in Gerwen.

Blauwe zone centrum van kracht vanaf 1 september

Vanaf 1 september 2019 is de blauwe zone van kracht, uitgezonderd de parkeerterreinen Parkhof/Walburg en de Smidse. Vanaf die datum moet u een parkeerschijf gebruiken van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur. Met een parkeerschijf mag u twee uur parkeren op een parkeervak met blauwe markering.

Een aangrijpend verhaal met muzikale omlijsting door Brass Band Nuenen

Op zaterdag 31 augustus leidde het draaiboek van Hans Vervuurt hemzelf en Brass Band Nuenen voor het eerst door de uitvoering van ‘… aber ich kann nicht anders’. Een eerste samenspel om de gebeurtenissen rond Cees van Rijckevorsel, burgemeester van Nuenen in de oorlogsjaren, tot leven te wekken.

EMK - Nederwetten: 11 - 1

EMK begon afgelopen zondag sterk aan de lokale derby en kwam al in de tweede minuut op voorsprong met een strak schot door Christian Messerschmidt.

Hooidonk verbindt

Afgelopen zondag was er onder een bewolkte hemel een speciale viering in het Heilig Kruispark, achter de eeuwenoude watermolen van Hooidonk. Op de eerste zondag van september vieren we hier de herinnering aan het wonder van Hooidonk, dat hier op 4 september 1244, nu 775 jaar geleden, plaatsvond met een stukje van het Heilig Kruis.