Ezeltjesdag 2019, weer een zeer geslaagde dag

Zondag 1 september jl. stond de 34ste Ezeltjesdag voor de deur. Om 12.00 uur vertrok de stoet met diverse ezels, onder begeleiding van St. Antoniusschut en met de jeugdburgemeester met zijn twee wethouders, vanaf het Enode-gebouw naar het evenemententerrein op de Mulakkers, om Ezeltjesdag officieel te openen.
                  
02-09-2019, 13:26
De opening werd met vele mooie woorden door de jeugdburgemeester en de koning van St. Antoniusschut ingeluid, waarna groot en klein konden gaan genieten van vele leuke activiteiten. De kinderen konden middels een spelletjeskaart onder andere deelnemen aan muizenmeppen, stoepranden gooien, ezeltje prik en het grote toren van Pisa spel. Maar er kon ook op het springkussen gesprongen worden. De ballonnenclown maakte weer mooie figuurtjes en bij de schminkkraam hadden ze de handen vol om weer vele mooie creaties op de kindergezichtjes te schminken. Pannenkoeken Dorst of trek gekregen van alle leuke spelletjes? Dan kon je een pannenkoek krijgen, die je ook nog eens zelf mocht versieren met allerlei lekkers en bij het koe melken kreeg je een bekertje ranja. In de vier kralen waar de ezels stonden, kon je de Ezels aaien en borstelen. Er was zelfs een veulentje van 3 maanden oud. Ruud met zijn muilezel Bella was ook weer aanwezig om vele kinderen via de ezeltaxi een ritje te bezorgen. De opbrengsten van de ezeltaxi gaan jaarlijks naar de ezelopvang ‘EzelsHoeve’. Loterij De horeca werd drukbezocht door de vele volwassenen die hun kinderen zagen genieten op deze mooie zonnige dag. Ook was er een loterij met vele mooie prijzen, gesponsord door de Nuenense winkeliers en bedrijven. Een dag die zonder sponsoring en de vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn; onze dank daarvoor. Omstreeks de klok van 16.30 uur liep Ezeltjesdag op zijn einde en kregen de aanwezige ezels nog een ezellunch aangeboden, waarbij veel kinderen de ezels uit de hand een wortel toereikten. Kortom: een dag die weer de boeken in gaat als zeer geslaagd. Bedankt allemaal en tot 6 september 2020. Bestuur stichting Ezeltjesdag

Foto: 's: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Geslaagd Zomerfestival in Gerwen

Als vervolg op eerdere edities van het Zomeravondfestival en het Nuenens Muziekfestival, werd afgelopen zondag het Zomerfestival gehouden op het Heuvelplein in Gerwen.

Blauwe zone centrum van kracht vanaf 1 september

Vanaf 1 september 2019 is de blauwe zone van kracht, uitgezonderd de parkeerterreinen Parkhof/Walburg en de Smidse. Vanaf die datum moet u een parkeerschijf gebruiken van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur. Met een parkeerschijf mag u twee uur parkeren op een parkeervak met blauwe markering.

Een aangrijpend verhaal met muzikale omlijsting door Brass Band Nuenen

Op zaterdag 31 augustus leidde het draaiboek van Hans Vervuurt hemzelf en Brass Band Nuenen voor het eerst door de uitvoering van ‘… aber ich kann nicht anders’. Een eerste samenspel om de gebeurtenissen rond Cees van Rijckevorsel, burgemeester van Nuenen in de oorlogsjaren, tot leven te wekken.

EMK - Nederwetten: 11 - 1

EMK begon afgelopen zondag sterk aan de lokale derby en kwam al in de tweede minuut op voorsprong met een strak schot door Christian Messerschmidt.

Hooidonk verbindt

Afgelopen zondag was er onder een bewolkte hemel een speciale viering in het Heilig Kruispark, achter de eeuwenoude watermolen van Hooidonk. Op de eerste zondag van september vieren we hier de herinnering aan het wonder van Hooidonk, dat hier op 4 september 1244, nu 775 jaar geleden, plaatsvond met een stukje van het Heilig Kruis.

Zomerfestival

Verschillende Nuenense en Gerwense muziekverenigingen (Gerwens Muziekkorps, Brassband Nuenen, Blaaskapel de Gerwense Dorpsmuzikanten, Showkorps O&V Nuenen en Drumfanfare Jong Leven) hebben dit jaar onze handen ineen geslagen om met zijn alle een muzikale zondag te organiseren onder de naam ‘Zomerfestival’.