Geslaagd Zomerfestival in Gerwen

Als vervolg op eerdere edities van het Zomeravondfestival en het Nuenens Muziekfestival, werd afgelopen zondag het Zomerfestival gehouden op het Heuvelplein in Gerwen.
                  
02-09-2019, 11:57
Dit keer niet op zaterdagavond, maar op zondagmiddag en dit keer werd de kiosk niet gebruikt als podium, maar vonden de zittende optredens plaats aan de andere kant van het plein, met de oude kerk als achtergrond. Dat bleek een goede keuze. Het publiek was op deze manier meer betrokken bij de muziek. Genieten Onder perfecte weersomstandigheden konden de vele toeschouwers genieten van zeer gevarieerde muziek van alle Nuenense muziekverenigingen. De optredens van Brass Band Nuenen, het Gerwens Muziekkorps en De Gerwense Dorps Muzikanten, en de shows van drumfanfare Jong Leven en Showkorps O&V, werden erg gewaardeerd. Veel toevallige voorbijgangers pikten van de gezellige sfeer ook nog een graantje mee. Met het festival bevestigden de Nuenense muziekverenigingen hun goede samenwerking. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd festival.

Foto: 's: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Blauwe zone centrum van kracht vanaf 1 september

Vanaf 1 september 2019 is de blauwe zone van kracht, uitgezonderd de parkeerterreinen Parkhof/Walburg en de Smidse. Vanaf die datum moet u een parkeerschijf gebruiken van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur. Met een parkeerschijf mag u twee uur parkeren op een parkeervak met blauwe markering.

Een aangrijpend verhaal met muzikale omlijsting door Brass Band Nuenen

Op zaterdag 31 augustus leidde het draaiboek van Hans Vervuurt hemzelf en Brass Band Nuenen voor het eerst door de uitvoering van ‘… aber ich kann nicht anders’. Een eerste samenspel om de gebeurtenissen rond Cees van Rijckevorsel, burgemeester van Nuenen in de oorlogsjaren, tot leven te wekken.

EMK - Nederwetten: 11 - 1

EMK begon afgelopen zondag sterk aan de lokale derby en kwam al in de tweede minuut op voorsprong met een strak schot door Christian Messerschmidt.

Hooidonk verbindt

Afgelopen zondag was er onder een bewolkte hemel een speciale viering in het Heilig Kruispark, achter de eeuwenoude watermolen van Hooidonk. Op de eerste zondag van september vieren we hier de herinnering aan het wonder van Hooidonk, dat hier op 4 september 1244, nu 775 jaar geleden, plaatsvond met een stukje van het Heilig Kruis.

Zomerfestival

Verschillende Nuenense en Gerwense muziekverenigingen (Gerwens Muziekkorps, Brassband Nuenen, Blaaskapel de Gerwense Dorpsmuzikanten, Showkorps O&V Nuenen en Drumfanfare Jong Leven) hebben dit jaar onze handen ineen geslagen om met zijn alle een muzikale zondag te organiseren onder de naam ‘Zomerfestival’.

'Bellen met d'n Burger'

In de rubriek 'Bellen met d'n Burger' laten beurtelings onze politiek verslaggevers Gemma Eerdmans en Frans Lammerts burgemeester Maarten Houben aan het woord over zaken binnen zijn taakgebied die op dat moment actueel zijn. Dit om een genuanceerd beeld te schetsen van waar een burgemeester zoal mee bezig is en voor welke afwegingen hij zich gesteld ziet.