Historische beelden

                  
16-08-2019, 13:20
Deze gevelsteen komt uit de oude boerderij Zandstraat 2 in Nederwetten. De inscriptie luidt: MVG 186?. Het laatste cijfer van het jaartal is weggevallen, maar waarschijnlijk stond er 1863, het jaar van de bouw. De letters MVG staan voor Maria van Gerwen. Zij was de weduwe van Hendrik van Dooren, die in 1856 gestorven is. Hun zoon Lambert van Dooren bouwde de boerderij en plaatste de steen met de initialen van zijn moeder. Hij verkocht de boerderij aan zijn zwager Noud Renders. Diens kleinzoon Piet sloopte het huis in 2000 en metselde de steen van zijn overgrootmoeder terug in het nieuwe huis. (Jos Thielemans, j.thielemans@onsnet.nu van de heemkundevereniging is op zoek naar alle eerste stenen/gevelstenen van Nuenen Gerwen en Nederwetten. Hij ontvangt graag tips en foto’s hiervan.)

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Geef uw mening en denk met ons mee

Drie Nuenenaren in het Rijksmuseum

Het kan niemand in Nuenen ontgaan zijn: van 15 juli tot 15 september is de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum in Amsterdam en daar hangen maar liefst twee Nuenenaren tussen. Dat maakt dat daar nu drie Nuenenaren geëxposeerd hebben: van Gogh, Joost Hoedjes en Marjan van der Donk.

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Agenda

Kringloop 'Het Goed' opent zijn deuren in Nuenen

Op donderdag 5 september zal aan De Pinckart het Participatiehuis, met als belangrijk onderdeel daarin de landelijk 26ste kringloopwinkel van Het Goed, officieel geopend worden. Het wordt de zesde vestiging van Het Goed in Noord-Brabant.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'