Drie Nuenenaren in het Rijksmuseum

Het kan niemand in Nuenen ontgaan zijn: van 15 juli tot 15 september is de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum in Amsterdam en daar hangen maar liefst twee Nuenenaren tussen. Dat maakt dat daar nu drie Nuenenaren geëxposeerd hebben: van Gogh, Joost Hoedjes en Marjan van der Donk.
                  
14-08-2019, 22:00
De opening van ‘Lang Leve Rembrandt’ op 15 juli was één groot feest, met honderden (nog levende) kunstenaars in de tuinen van het Rijksmuseum. Er waren slingers, taart én een enthousiast gezongen ‘Lang zal die leven’ voor Rembrandt, want het was zijn geboortedag. Daarna was de tentoonstelling officieel geopend en kon iedereen de werken gaan bewonderen. Het was bomvol in de zalen, de opwinding en de warmte steeg met de minuut. Trotse kunstenaars poseerden voor/naast/onder hun werk, zo ook Joost en Marjan. Ze zijn natuurlijk super trots om op deze manier ook een beetje Nuenen te mogen vertegenwoordigen en voelen zich éven in het goede gezelschap van niet alleen Rembrandt, maar ook Vincent van Gogh. Gaat dat zien. Zoek in de zalen en de krant-catalogus naar nummer 100 (het werk van Marjan) en 415 (dat van Joost.)

Foto: 1: Joost en Marjan, hier samen bij het werk van Joost. Foto 2: Marjan en Joost, hier samen bij het werk van Marjan.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

Agenda

Kringloop 'Het Goed' opent zijn deuren in Nuenen

Op donderdag 5 september zal aan De Pinckart het Participatiehuis, met als belangrijk onderdeel daarin de landelijk 26ste kringloopwinkel van Het Goed, officieel geopend worden. Het wordt de zesde vestiging van Het Goed in Noord-Brabant.

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Voetsporen Van Vincent

We vervolgen de paden die Vincent van Gogh te voet aflegde in de periode 1883-1885. Na de Wevers, de Hut en Gerwen, gaan we weer verder.

Certificering Keurmerk Veilig Ondernemen Centrummanagement Nuenen gaat voor drie sterren

Vorig jaar behaalde Centrummanagement Nuenen, en daarmee het centrum van Nuenen, de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden (KVO) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Aan de hand van een lijst met verbeter- en actiepunten, wordt door ondernemers, gemeente, politie en brandweer toegewerkt naar de maximaal haalbare drie sterren. Die moeten in 2021 binnen zijn.