ASML-zonnebloemen bij Vincentre

Maandagavond hadden de vrijwilligers van Vincentre een leuke bijeenkomst om de samenwerking met ASML te vieren. Bij het ondertekenen van het contract op 4 juli, stonden er bij ASML 20.000 zonnebloemen klaar voor de 13.000 werknemers, om mee te nemen naar huis. Ruim 60% van de vrijwilligers was aanwezig en kreeg een zonnebloemplant mee naar huis, gesponsord door Coppelmans Nuenen.
                  
16-07-2019, 09:49
High-tech bedrijf ASML gaat een langdurige samenwerking aan met Van Gogh Brabant in Nuenen en het Van Gogh Museum in Amsterdam, waarin state-of-the-art technologie en Van Goghs zoektocht naar kleur en licht samenkomen. ‘Vincent van Gogh was een Brabander, een rebel en een vernieuwer. Licht inspireerde hem en het staat centraal in zijn werk, net als bij ons’, zegt Peter Wennink, President & CEO van ASML. ‘Deze samenwerking geeft ons de kans om te helpen om het erfgoed van Gogh in Brabant en Amsterdam te verbinden, te behouden en in te zetten om onze kennis met een breed publiek te delen.’ Vincentre Nuenen Vincents eerste meesterwerk in Nuenen was De aardappeleters. Het resultaat van een intensieve zoektocht naar perspectief en licht die zijn Brabantse periode karakteriseert. Door Vincents levensverhaal te koppelen aan de innovatieve Brainport-regio, weten ASML en Vincentre de aantrekkingskracht van de regio verder te vergroten. Door deze samenwerking wordt ook een bijdrage geleverd aan de realisatie van de geplande uitbreidingen van het museum. Daarnaast wordt op initiatief van ASML Vincents Lightlab gerealiseerd bij de uitbreiding van Vincentre. Hierin ontdekken bezoekers van jong tot oud wat licht is, hoe belangrijk het is in de wereld om ons heen en hoe Van Gogh er in zijn schilderijen mee experimenteerde. De realisatie van de uitbreiding van het museum en de opening van Vincents Lightlab staan gepland begin 2021. Jan Kees Lemkes, voorzitter Vincentre: ‘Ik ben trots op deze samenwerking met ASML. Het bevestigt hoe belangrijk Van Gogh is als inspirator en vernieuwer en laat zien waar Brabant in uitblinkt: vakmanschap, samenwerking en innovatie. Dankzij de expertise en kracht van ASML kunnen we het erfgoed van Vincent Van Gogh meenemen de toekomst in.’ Van Gogh Museum Amsterdam ASML verbindt zich ook als hoofdpartner aan het Van Gogh Museum als Partner in Science. Belangrijk onderdeel van de missie van het museum is het beheer en behoud van de collectie. Zo stelt ASML onder andere een team van onderzoekers beschikbaar om het museum te ondersteunen in het onderzoek naar de conservatie van de collectie, waardoor ook toekomstige generaties kunnen genieten van zijn werk. De Brabantse connectie wordt in het Van Gogh Museum letterlijk zichtbaar gemaakt: de zaal waar De aardappeleters (1885) te zien is, zal omgedoopt worden tot ASML Gallery.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Kermis Nuenen 2019

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Bloem en Tuin

BBQ PVGE afdeling Nuenen

De PVGE afdeling Nuenen bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wil de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Interieurspuiterij Jansen doneert jubileum-geld aan vier Nuenense Goede Doelen

In de maand mei van dit jaar vierde Interieurspuiterij Jansen zijn 40 jarig bestaan. Dit is op gepaste wijze gevierd met medewerkers en relaties. Bijzonder is het dat interieurspuiterij Jansen zelf geen cadeaus wilde, maar de goede gaven van haar relaties beschikbaar heeft gesteld aan vier organisaties binnen Nuenen die het hard nodig hebben en het goed kunnen gebruiken.

VriendenLoterij-ambassadeur Lucille Werner verrast inwoners Nuenen met 300.000 euro

Een grote verrassing voor Hanneke en Léon uit Nuenen. Zij hebben in de trekking van de VriendenLoterij 300.000 euro gewonnen. Lucille Werner, ambassadeur van de VriendenLoterij, verraste het echtpaar afgelopen vrijdag met een heerlijke taart en een cheque van 300.000 euro.