Straatnamen DE SMIDSE

                  
19-06-2019, 22:29
De naam van de straat en het parkeerterrein tussen Boordseweg en Kloosterstraat verwijst naar de voormalige smederij van De Rooij. Kastelein en smid Janus de Rooij was in 1850 de grondlegger van de ‘firma Wed. C. de Rooij en Zonen Landbouwmachinefabriek’. Het beslaan van paarden geschiedde in de open lucht. Naast de smederij was het café ‘Kerkzicht’, waar onder meer het toneelgezelschap ‘Togo’ (Tot Onderling Genoegen Opgericht) zijn ‘thuis’ had. Later werd een garagebedrijf en benzinestation aan de smederij en landbouwmachinefabriek toegevoegd. Het complex van De Rooij werd in 1994 afgebroken om plaats te maken voor de bouw van het huidige winkel- en woningcomplex.

Foto: Jeanne Meijer/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


VACATURE Kom werken bij Peppelhoeve

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Naar de Tour de France met de Nuenense WielerVrienden

De Nuenense WielerVrienden (NWV) gaan zondag 7 juli naar Brussel, naar de ploegentijdrit van de Tour de France. Het is dan al de tweede dag van de Tour. De eerste etappe is een rit over bijna 200 km in lijn van Brussel naar Brussel. Omdat deze eerste rit wat minder geschikt is voor een bezoekje, hebben de wielervrienden gekozen voor de ploegentijdrit over 27,6 km. Op die dag kan in Brussel iedereen gratis met de bus, tram en metro mee.

Muzikale zondagmiddag met Nuenens Swingtime

Al ruim vóór aanvang van het concert afgelopen zondag 16 juni waren de stoelen op de eerste rijen door het publiek ingenomen. Men had er duidelijk zin in. De Nuenense Bigband was zich ondertussen aan het installeren op het podium.