Naar de Tour de France met de Nuenense WielerVrienden

De Nuenense WielerVrienden (NWV) gaan zondag 7 juli naar Brussel, naar de ploegentijdrit van de Tour de France. Het is dan al de tweede dag van de Tour. De eerste etappe is een rit over bijna 200 km in lijn van Brussel naar Brussel. Omdat deze eerste rit wat minder geschikt is voor een bezoekje, hebben de wielervrienden gekozen voor de ploegentijdrit over 27,6 km. Op die dag kan in Brussel iedereen gratis met de bus, tram en metro mee.
                  
18-06-2019, 10:41
Geen echte wielerfan? Dan biedt Brussel veel moois. Want Brussel is een wereldstad op het gebied van architectuur en cultuur. En voor de liefhebbers van een pintje: in Brussel vloeit het Geuzebier rijkelijk. De start van de ploegentijdrit is bij het Koninklijk Paleis en de finish nabij het Atomium. Nuenenaar Kruijswijk kans op podium in Parijs Er zijn zomaar Nederlanders die kansrijk zijn voor een podiumplaats in Parijs: SunWeb-renner Tom Dumoulin (Girowinnaar 2017 en vorig jaar 2de in de Giro en ook 2de in de Tour) en Steven Kruijswijk uit Nuenen, een van de kopmannen van Jumbo-Visma. Niet NWV-leden kunnen een busretourtje Brussel voor slechts 20 euro p.p. reserveren bij de Nuenense WielerVrienden. Vertrek bij café De Stam in Gerwen om negen uur. Verwachte terugkomst om 21.00 uur. Aanmelden doe je via nuenensewielervrienden@gmail.com of telefonisch bij Jan van Maasakkers, 06-14509970 en graag zo snel mogelijk. Iedereen kan zich aanmelden. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Foto: Nuenenaar Stven Kruijswijk is kopman bij Team Jumbo-Visma voor Tour 2019. Foto: Cees van Keulen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Muzikale zondagmiddag met Nuenens Swingtime

Al ruim vóór aanvang van het concert afgelopen zondag 16 juni waren de stoelen op de eerste rijen door het publiek ingenomen. Men had er duidelijk zin in. De Nuenense Bigband was zich ondertussen aan het installeren op het podium.

Daverend DOEN feest

Ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van DOEN! KPJ Nederwetten, organiseerde de vereniging een groot feest voor het hele dorp. Afgelopen weekend op 14, 15 en 16 juni, vond het jubileumfeest plaats op het feestterrein bij de Oude Toren in Nederwetten.

Autoschade

Op zondag 26 mei is onze auto beschadigd geraakt op het parkeerterrein achter de Albert Heijn in Nuenen. De auto is dusdanig beschadigd geraakt met inparkeren of uitrijden.

Optreden Falcon Town Jazz Band

Als men van mening is dat er in Nuenen weinig activiteiten zijn, dan was dat afgelopen zondag beslist niet het geval. Naast de Van Goghmèrt was er een optreden van een Big Band bij de Opwettense Watermolen en werd er muziek gemaakt door de Falcon Town Jazz Band bij Weverkeshof.

Goud voor Diede Struijk en Bram Zwetsloot bij NJJK

Bij de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen zwemmen in Eindhoven zijn Z&PV Nuenen zwemmers Bram Zwetsloot en Diede Struijk beiden Nederlands kampioen geworden. Diede wist bij de paralympische zwemmers de 100m rugslag op haar naam te zetten, terwijl Bram op de 100m schoolslag bij de jeugd de allersnelste was.

Tiende dichtbundel van Catharina Boer gepresenteerd

Zaterdagmiddag 15 juni vond in Bibliotheek Nuenen de presentatie plaats van de tiende dichtbundel van Catharina Boer. De organisatie van de middag was in handen van Helma Michielsen, Marianne Schellekens en Annette Stevens. Bibliotheek Dommeldal en Cultuur Overdag verleenden hun medewerking. Tijdens de presentatie draaide op een groot touchscreen een aantal gedichten, gecombineerd met schilderijen van Marianne Schellekens.