Muzikale zondagmiddag met Nuenens Swingtime

Al ruim vóór aanvang van het concert afgelopen zondag 16 juni waren de stoelen op de eerste rijen door het publiek ingenomen. Men had er duidelijk zin in. De Nuenense Bigband was zich ondertussen aan het installeren op het podium.
                  
17-06-2019, 21:17
Om kwart voor drie klonken de eerste noten. En het was meteen raak, met het nummer ‘Fascinating Rhythm’ werd de toon gezet. Het werd een genoeglijke jazzy happening met veel afwisseling. De sfeervolle ambiance van de Watermolen van Opwetten speelt daarbij ook een belangrijke rol. De bigband, o.l.v. Richard Beeren, speelde onder andere nummers van George Gershwin, Duke Ellington en Rogier van Otterloo. De vele solisten, op trompet, trombone en saxofoon, kregen van de dirigent volop de ruimte. Vooral de solo’s op trompet van Harm Langermans en Jeroen van Keulen en van Joep van den Broek op alt- en tenorsax kregen de handen van het enthousiaste publiek op elkaar. In het bijzonder Harm Langermans maakte indruk met zijn trompetsolo in ‘Het mistige rooie beest’, het nummer dat menigeen herkent uit de film Turks Fruit. Tijdens dit concert maakte Rogier van de Veerdonk zijn debuut als vertolker van bekende jazznummers als ‘All of me’, ‘Moondance’ en ‘I’ve got you under my skin’. Hij werd daarbij begeleid door de hele bigband en in de pauze, in een meer intieme setting, door het combo, bestaande uit drums, contrabas, piano, gitaar, trompet en saxofoon. Hij ontpopte zich als een ware crooner. Met zijn muzikale en charmante, relaxte optreden oogstte hij veel applaus.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Daverend DOEN feest

Ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van DOEN! KPJ Nederwetten, organiseerde de vereniging een groot feest voor het hele dorp. Afgelopen weekend op 14, 15 en 16 juni, vond het jubileumfeest plaats op het feestterrein bij de Oude Toren in Nederwetten.

Autoschade

Op zondag 26 mei is onze auto beschadigd geraakt op het parkeerterrein achter de Albert Heijn in Nuenen. De auto is dusdanig beschadigd geraakt met inparkeren of uitrijden.

Optreden Falcon Town Jazz Band

Als men van mening is dat er in Nuenen weinig activiteiten zijn, dan was dat afgelopen zondag beslist niet het geval. Naast de Van Goghmèrt was er een optreden van een Big Band bij de Opwettense Watermolen en werd er muziek gemaakt door de Falcon Town Jazz Band bij Weverkeshof.

Goud voor Diede Struijk en Bram Zwetsloot bij NJJK

Bij de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen zwemmen in Eindhoven zijn Z&PV Nuenen zwemmers Bram Zwetsloot en Diede Struijk beiden Nederlands kampioen geworden. Diede wist bij de paralympische zwemmers de 100m rugslag op haar naam te zetten, terwijl Bram op de 100m schoolslag bij de jeugd de allersnelste was.

Tiende dichtbundel van Catharina Boer gepresenteerd

Zaterdagmiddag 15 juni vond in Bibliotheek Nuenen de presentatie plaats van de tiende dichtbundel van Catharina Boer. De organisatie van de middag was in handen van Helma Michielsen, Marianne Schellekens en Annette Stevens. Bibliotheek Dommeldal en Cultuur Overdag verleenden hun medewerking. Tijdens de presentatie draaide op een groot touchscreen een aantal gedichten, gecombineerd met schilderijen van Marianne Schellekens.

HKC (U) 1 - NKV 1: 21-19

Afgelopen zaterdag mocht NKV 1 aantreden in Utrecht tegen HKC. Een gekke wedstrijd na een gekke week. NKV 1 wist op voorhand dat het niet compleet zou zijn, maar nadat klasbak en vedette Robin donderdag met een blessure uitviel, was het puzzelen geblazen. Desalniettemin kon er een sterk NKV 1 starten. Dank voor de bereidheid van de invallers en reserves.