Daverend DOEN feest

Ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van DOEN! KPJ Nederwetten, organiseerde de vereniging een groot feest voor het hele dorp. Afgelopen weekend op 14, 15 en 16 juni, vond het jubileumfeest plaats op het feestterrein bij de Oude Toren in Nederwetten.
                  
17-06-2019, 15:51
Op vrijdagavond werd het feestweekend direct daverend geopend met een ontzettend komische show. Marlon Kicken was de gastspreker van de avond. Hij vermaakte de volle zaal met zijn verhaal over zijn verhuizing naar de boerderij en leerde ons over schuurfeesten die echt bedoeld zijn om te gaan schuren. Maar ook Gerrie Smits, Roel C. Verburg (als slechtste rapper van de straat) en Arie Koomen wisten de zaal erg kostelijk te vermaken. Zaterdag Op zaterdag stonden er tien erg leuke spellen klaar voor de jeugd. Zij konden zich helemaal uitleven op stormbanen. Er waren veel waterspellen, maar ook de voel- en proefzintuigen werden aan het werk gezet. Als toetje was er nog een spectaculaire schuimparty. Terwijl de jeugd zich buiten uitleefde, konden de volwassenen binnen een kaartje leggen. Lex Huibers ging er met de mooiste prijs vandoor. Lijn 7 sloot de dag af met een knallend muziekfeest en een daverende show. De volle zaal kon zich helemaal uitleven en genoot van deze superband. Winnaars Op zondagochtend trok Drumfanfare Jong Leven door de Nederwettense straten om alle stratenteams op te halen en naar het feestterrein te brengen. Een erg mooi gekleurde stoet van mensen trok door het dorp. Wethouder Tindemans opende daarna de stratentienkamp. Ook nu stonden er tien sportieve spellen voor de teams klaar, waarvan er veel werden gecombineerd met woordzoekers en puzzels. Zo kon iedereen met de uitdagende spellen meedoen. De onderlinge strijd was erg groot, waarbij de jury pogingen tot valsspelen vakkundig aanpakte. De uiteindelijke winnaar werd het team van Esrand 2. De creatievelingen van de Hofjes wonnen de prijs voor de mooiste joker. Nog lang werd er nagepraat over dit komische, knallende en sportieve DOEN! feest, dat natuurlijk niet mogelijk was geweest zonder de hulp en inzet van heel veel mensen en bedrijven. Hierbij willen we hen heel erg bedanken. Het was een daverend DOEN! feest. Bedankt allemaal.

Foto: 's: Jeanne Meijer/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Autoschade

Op zondag 26 mei is onze auto beschadigd geraakt op het parkeerterrein achter de Albert Heijn in Nuenen. De auto is dusdanig beschadigd geraakt met inparkeren of uitrijden.

Optreden Falcon Town Jazz Band

Als men van mening is dat er in Nuenen weinig activiteiten zijn, dan was dat afgelopen zondag beslist niet het geval. Naast de Van Goghmèrt was er een optreden van een Big Band bij de Opwettense Watermolen en werd er muziek gemaakt door de Falcon Town Jazz Band bij Weverkeshof.

Goud voor Diede Struijk en Bram Zwetsloot bij NJJK

Bij de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen zwemmen in Eindhoven zijn Z&PV Nuenen zwemmers Bram Zwetsloot en Diede Struijk beiden Nederlands kampioen geworden. Diede wist bij de paralympische zwemmers de 100m rugslag op haar naam te zetten, terwijl Bram op de 100m schoolslag bij de jeugd de allersnelste was.

Tiende dichtbundel van Catharina Boer gepresenteerd

Zaterdagmiddag 15 juni vond in Bibliotheek Nuenen de presentatie plaats van de tiende dichtbundel van Catharina Boer. De organisatie van de middag was in handen van Helma Michielsen, Marianne Schellekens en Annette Stevens. Bibliotheek Dommeldal en Cultuur Overdag verleenden hun medewerking. Tijdens de presentatie draaide op een groot touchscreen een aantal gedichten, gecombineerd met schilderijen van Marianne Schellekens.

HKC (U) 1 - NKV 1: 21-19

Afgelopen zaterdag mocht NKV 1 aantreden in Utrecht tegen HKC. Een gekke wedstrijd na een gekke week. NKV 1 wist op voorhand dat het niet compleet zou zijn, maar nadat klasbak en vedette Robin donderdag met een blessure uitviel, was het puzzelen geblazen. Desalniettemin kon er een sterk NKV 1 starten. Dank voor de bereidheid van de invallers en reserves.

Drukte tijdens Van Goghmèrt