Prima Van Gogh-fietstoertocht

Onder prima weersomstandigheden hebben 250 toerfietsers afgelopen zondag 9 juni de Van Goghtocht vanuit Nuenen verreden. De deelnemers reden op racefietsen, toerfietsen, E-bikes, gewone stadsfietsen en ook op ligfietsen en tandems.
                  
10-06-2019, 20:37
Er was keuze uit niet minder dan vier afstanden: 50, 85, 115 en 150 kilometer. Deelnemers waren afkomstig uit onder meer Geldermalsen, Varsseveld, Venray, Cuijk en natuurlijk ook uit Noord-Brabant. Aan de start bij café Schafrath ook toerclubs uit Asten, Woensel, Gerwen en een delegatie van Velocity Ladies Eindhoven. Beklimming in Berg en Dal De fietstochten voerden door fietsvriendelijke gebieden en de Nuenense gemeentegrens werd verlaten ter hoogte van de Stad van Gerwen. De deelnemers genoten van het open Brabantse landschap via plaatsen zoals Keldonk, Erp, Oventje, Langenboom, Wilbersoord, Landhorst en De Mortel. In Mill en Sint Hubert was er voor deelnemers aan de 85 en 115 km-tocht een gezellige pauzeplaats bij café Libre. De fietsers voor de afstand van 150 km gingen de provinciegrens over en toerden door het Rijk van Nijmegen. Daar was zelfs de beklimming van de Oude Holleweg nabij Berg en Dal in de provincie Gelderland in de route opgenomen. En om daar te geraken, staken de deelnemers vanuit Cuijk per pontje de Maas over naar Middelaar in de provincie Limburg. Fietsen via digitale routes De routes waren voor de eerste keer door ToerClub Nuenen niet uitgepijld. Alle vier de routes waren digitaal beschikbaar (GPS) en voor de afstanden 50 en 85 km lagen bij de start ook routebeschrijvingen op papier gereed. Veel deelnemers reden de tocht van hun keuze in een eigen groepje en soms ook individueel. En ToerClub Nuenen had voor de afstanden 85, 115 en 150 km voorrijders klaar staan voor deelnemers die niet over GPS beschikten. De organiserende ToerClub mocht veel complimenten van de deelnemers ontvangen. Het uitzetten van de diverse afstanden via GPS is prima bevallen, voor herhaling vatbaar, aldus de organisatie. Bij terugkomst genoten de deelnemers na van de geslaagde tochten op het gezellige terras bij Schafrath.

Foto: 1: Een groepje deelnemers aan de Van Goghtoertocht fietst door het mooie Brabantse landschap. Foto: Thijs van Keulen. Foto 2: Drie dames van VeloCity Ladies poseren ludiek voor de camera. Foto: Angela Milani.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Eerste grote theatershow voor Django in Scheveningen

Vanmiddag gaf Django samen met zijn orkest voor het eerst een grote theatershow en wel in het AFAS Circustheater Scheveningen. Dit vanwege zijn 10-jarig jubileum.

8e EMK Van de Mortel penaltytoernooi

Op zaterdag 8 juni was er bij EMK het inmiddels traditionele EMK Van de Mortel penaltytoernooi. Enkele honderden voetballers (vrouwen en heren) waren aanwezig met veel publiek dat overal kon meekijken.

Avondvierdaagse Nuenen

Julie van Nispen tweemaal op het podium

Bij de Regionale Minioren Finales in Tilburg, de Brabantse kampioenschappen voor zwemmers tot 12 jaar, heeft Julie van Nispen van Z&PV Nuenen tweemaal het podium gehaald. Op zowel de 100 als 400m vrijeslag wist ze met een persoonlijk record een bronzen plak in de wacht te slepen.

De bouwweek in Zuid-Afrika heeft diepe indruk gemaakt bij bouwgroep uit Nuenen

Op 20 mei is de bouwgroep teruggekeerd uit Zuid-Afrika. De reis was georganiseerd door Stichting HomePlan en de bouwgroep was daar om mee te helpen aan het bouwen van huisjes voor de plaatselijke bevolking aldaar.

Blues’m festival Nuenen

Eerste Pinksterdag werd er een gevarieerd blues/swing- programma gepresenteerd in het Park in Nuenen. Het gratis toegankelijk evenement werd door veel publiek bezocht en kon er van een drankje en een hapje genoten worden.