Julie van Nispen tweemaal op het podium

Bij de Regionale Minioren Finales in Tilburg, de Brabantse kampioenschappen voor zwemmers tot 12 jaar, heeft Julie van Nispen van Z&PV Nuenen tweemaal het podium gehaald. Op zowel de 100 als 400m vrijeslag wist ze met een persoonlijk record een bronzen plak in de wacht te slepen.
                  
10-06-2019, 15:10
Verdeeld over 2 dagen begon de wedstrijd op zaterdag met een PR en een vierde plaats voor Julie op de 100vlinder, direct gevolgd door eveneens een dik PR voor Arlyn Schouten op de 100rug (9e). Ondanks een uitglijder bij de start, verbeterde Koen van den Wildenberg daarna zijn 100rug (5e), net als Stijn van der Velden zijn 100school (19e). En met een verbetering van ruim een seconde, pakte Julie op de 100vrij haar eerste bronzen medaille. Na een korte pauze was er wederom een PR voor Arlyn op de 50vlinder (11e), iets wat ook Ralph Spanjers wist te doen op zijn 50vlinder (9e). Julie ging daarna verder met wederom een PR op de 200wissel (5e), terwijl Arlyn haar 2e toptijd aanscherpte op de 100vrij (8e). Zondag Op zondag met Kim Geraets in plaats van Stijn, begon de wedstrijd direct goed met brons voor Julie op de 400vrij. Met een PR van 23 seconden schoof zij op van plek 5 naar plek 3 en dus een podiumplaats. Met de ervaring van de zaterdag pakte Hugo (2010) op de 100wissel zijn eerste verbetering (15e), gevolgd door Arlyn op de 100school (13e). Ook Koen (6e) en Julie (5e) kwamen op de 100school tot nieuwe toptijden, waarna Hugo op de 50vlinder zijn eerste top 10 klassering behaalde. Iets was hij een uur later op de 100rug met een 9e plaats nog wist te overtreffen. In de afsluitende estafette kwamen Juli, Kim, Koen en Ralph tot 2.46.58 en daarmee een 6e plaats.

Foto: De ploeg van Z&PV Nuenen bij de RMF 2019.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


De bouwweek in Zuid-Afrika heeft diepe indruk gemaakt bij bouwgroep uit Nuenen

Op 20 mei is de bouwgroep teruggekeerd uit Zuid-Afrika. De reis was georganiseerd door Stichting HomePlan en de bouwgroep was daar om mee te helpen aan het bouwen van huisjes voor de plaatselijke bevolking aldaar.

Blues’m festival Nuenen

Eerste Pinksterdag werd er een gevarieerd blues/swing- programma gepresenteerd in het Park in Nuenen. Het gratis toegankelijk evenement werd door veel publiek bezocht en kon er van een drankje en een hapje genoten worden.

10e Aspergerit

Zaterdag 8 juni waren 45 klassieke Austin Healey’s in het park van Nuenen te bewonderen.

Avondvierdaagse Nuenen

Bekijk hier de foto's gemaakt door Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Een geslaagde Avondvierdaagse voor Kindcentrum de Nieuwe Linde

Afgelopen week liepen er weer honderden kinderen mee in de Nuenense Avondvierdaagse. Zo ook ongeveer 130 kinderen van kindcentrum De Nieuwe Linde met hun ouders.

Eikenprocessierups in opmars

Nog erger dan voorgaande jaren is dit jaar overal de Eikenprocessierups volop in opmars. Zo ook in ons dorp en bij ons in de Vondelstraat, waar praktisch op elke eikenboom (en er staan er nogal wat...) zich dit onaangename ongedierte genesteld heeft en aan hun processie zijn begonnen.