De bouwweek in Zuid-Afrika heeft diepe indruk gemaakt bij bouwgroep uit Nuenen

Op 20 mei is de bouwgroep teruggekeerd uit Zuid-Afrika. De reis was georganiseerd door Stichting HomePlan en de bouwgroep was daar om mee te helpen aan het bouwen van huisjes voor de plaatselijke bevolking aldaar.
                  
09-06-2019, 21:25
De week dat ze er waren, heeft een diepe indruk achtergelaten. Ze waren hevig ontroerd en geraakt door wat ze zagen en ervaarden. ‘We hebben zo’n intense week met elkaar meegemaakt, er was zoveel emotie, daar zijn we een hele hechte groep door geworden’, vertelt Karel. Terug in Nederland blijft de behoefte om elkaar heel regelmatig weer te treffen. Zo’n moment was er ook weer afgelopen donderdagmiddag, wij waren erbij en schreven hun verhalen op. Gerard, Anja, Karel, Paul, Lissy, Chantal, Jan, Femke, Alisa, Ton, Tonnie, Rini, ze waren er allemaal weer. Marian kon er nu helaas niet bij zijn. Het zijn hele goede vrienden die elkaar weer tegenkomen. Lees woensdag het exclusieve verslag van Gemma Eerdmans in De Nuenense Krant.

Foto: 1: Recht het huisje waar eerst in gewoond werd. Links het stenen huisje. Foto 2: Chantal Schoenmakers kijkt toe hoe de deur wordt opengemaakt door de nieuwe bewoonster.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Blues’m festival Nuenen

Eerste Pinksterdag werd er een gevarieerd blues/swing- programma gepresenteerd in het Park in Nuenen. Het gratis toegankelijk evenement werd door veel publiek bezocht en kon er van een drankje en een hapje genoten worden.

10e Aspergerit

Zaterdag 8 juni waren 45 klassieke Austin Healey’s in het park van Nuenen te bewonderen.

Avondvierdaagse Nuenen

Bekijk hier de foto's gemaakt door Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Een geslaagde Avondvierdaagse voor Kindcentrum de Nieuwe Linde

Afgelopen week liepen er weer honderden kinderen mee in de Nuenense Avondvierdaagse. Zo ook ongeveer 130 kinderen van kindcentrum De Nieuwe Linde met hun ouders.

Eikenprocessierups in opmars

Nog erger dan voorgaande jaren is dit jaar overal de Eikenprocessierups volop in opmars. Zo ook in ons dorp en bij ons in de Vondelstraat, waar praktisch op elke eikenboom (en er staan er nogal wat...) zich dit onaangename ongedierte genesteld heeft en aan hun processie zijn begonnen.

Kanoverbod gedeeltelijk ingetrokken voor de Dommel

Het kanoverbod dat woensdag 5 juni voor de Dommel tussen de Belgische grens tot en met Boxtel is ingesteld, wordt voor een deel ingetrokken. Medewerkers van het waterschap is het gelukt om de trajecten tussen Peedijk en Venbergse Molen en Loondermolen en Volmolen vrij te maken van omgewaaide bomen. Hier mag weer gekanood worden. Voor het overige deel geldt nog steeds een kanoverbod.