Leidingweekend 2019

Afgelopen weekend stond bij Scouting Rudyard Kipling eens niet in het teken van de jeugdleden een topdag te geven, maar was het de leiding die eens aan de beurt was om een topweekend te krijgen.
                  
13-05-2019, 11:24
Op vrijdag was het verzamelen bij onze blokhut, waar we doormiddel van het spel Lingo er achter moesten komen waar we naar toe moesten. De eerste groep was al snel weg en het duurde nog een klein uurtje voordat de laatste groep weg was (tja, iets met worden en dyslexie?). De eindlocatie was bij de blokhut van een scouting in de Hoek van Holland. Zandsculpturen Na een korte nacht gingen we op weg naar het strand. Hier stonden de scheppen, emmers en spatels reeds klaar om een mooi zandkasteel te maken. Na een wat huiverige start stonden een paar uur later een paar pracht zandsculpturen. In de middag werden we ontvangen om een kleine expeditie Robinson race te doen. Hier ging het er natuurlijk hard aan toe, want er was een pracht prijs te winnen. Het avondeten bestond uit de Chinees, die over was van de Neuzelmarkt, aangevuld met lekkere nasi. De rest van de avond stond in het teken van een pub-quiz en lekker kletsen rond het kampvuur. Moederdag Op zondag mochten we uitslapen, dus ontbijt om 9.30 uur. Het programma had te maken met Moederdag. We moesten met wat pallets en oude binnenbanden ervoor zorgen dat moeder ons lekker ontbijtje op bed kreeg, zonder ermee te lopen. Dus hieruit ontstonden de mooiste katapulten en blijdes. Kortom, een top weekend voor de leiding, georganiseerd door de leiding (verkenners team dit jaar.) Iedereen bedankt.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Druk bezocht hoogste punt GerwenZO!

Een trotse wethouder Caroline van Brakel, bijgestaan door de kraanmachinist, plaatste het laatste kapgedeelte op een luxe tweekapper aan het Goudshoekland. Compleet voorzien van een vlag die de ‘meiviering’ ofwel het bereiken van het hoogste punt symboliseert van deze in aanbouw zijnde uitbreiding van 73 woningen in Gerwen.

Nationale Molendag de Roosdonck

Het was voortreffelijk weer tijdens de Nationale Molendag voor de windmolens afgelopen zaterdag; een mooie regelmatige wind, beetje zon en geen regen. Kinderen en volwassenen genoten van de fier in het landschap draaiende molen de Roosdonck.

John Parmentier erelid heemkundekring De Drijehornick

John Parmentier van heemkundekring De Drijehornick is benoemd tot erelid van de vereniging. Parmentier nam onlangs na 18 jaar afscheid als bestuurslid, de afgelopen zes jaar was hij secretaris.

Speelveld aan Pastoorsmast in gebruik genomen

Onder ideale weersomstandigheden en in aanwezigheid van vele jeugdige sporters werd afgelopen zaterdag aan de Pastoorsmast een zogeheten 'calisthenics park' door wethouder Caroline van Brakel officieel geopend verklaard, met een eenvoudig 'Veel plezier allemaal!'. Uitbreiding van het speelveld, nu nog maar één voetbalveldje groot, met een BMX- en een skatebaan zit al in de pen.

Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Mario Collombon

Zaterdag 11 mei ontving Mario Collombon een gemeentelijke onderscheiding. De heer Mario Collombon is vanaf 1994 tot heden (25 jaar) vrijwillige molenaar op de Roosdonck. Dit is een van de mooiste monumenten van Nuenen. Deze molen is wereldberoemd en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 3000 bezoekers uit de gehele wereld.

Het is zo ver

‘Eindelijk gaan we’, dat waren de woorden die vele malen klonken, afgelopen zaterdag in de vroege ochtend op Schiphol. Samen met HomePlan is zaterdag de bouwgroep Nuenen vertrokken naar Zuid-Afrika, Pomeroy om precies te zijn.