Druk bezocht hoogste punt GerwenZO!

Een trotse wethouder Caroline van Brakel, bijgestaan door de kraanmachinist, plaatste het laatste kapgedeelte op een luxe tweekapper aan het Goudshoekland. Compleet voorzien van een vlag die de ‘meiviering’ ofwel het bereiken van het hoogste punt symboliseert van deze in aanbouw zijnde uitbreiding van 73 woningen in Gerwen.
                  
12-05-2019, 23:04
Een trotse ontwikkelaar prees het bouwteam en de ontwerpers voor de gevarieerde ontwerpen van de vele woningcategorieën waar de opvallende detaillering van het metselwerk symbool staat voor de hoge kwaliteit die hier gerealiseerd wordt. Dit energieneutrale project, waar geen gas meer in de wijk komt, met zijn vele in de dakpannen geïntegreerde zonnepanelen, kenmerkt zich verder door veel groen, de ruimte en zeker ook de dorpse uitstraling. Met een combinatie van traditionele constructie en industriële productiemethoden bereikte Van Santvoort Bouw uit Veldhoven binnen de planning dit hoogste punt. De eerste woningen in het project worden eind mei opgeleverd. De verwachting is dat begin 2020 alle woningen zijn opgeleverd. Dit feestelijke hoogste punt werd bijgewoond door de vele kopers die gretig gebruik maakten van de mogelijkheid om hun in aanbouw zijnde woning te bewonderen. ‘Kunstwerk’ Ook oud-wethouder Martien Janssen was aanwezig. Bij de eerste heipaal in dit project overhandigde GerwenZO! bv aan hem een enveloppe met € 1.000,-, welke besteed zou moeten worden aan een ‘kunstwerk’ in dit plan. Samen met landschapsarchitect Chris van Grinsven is inmiddels gekozen om een ontwerp te maken voor vogelhuisvesting. In de vele groene zones zal op creatieve wijze hieraan invulling worden gegeven. Aannemer van Santvoort en Sankomij installatietechniek verdubbelden ter gelegenheid van deze viering het budget tot € 2.000,-. De bouwvakkers en de gasten genoten van het ‘pannenbier’ en namens de kopers werd een bijdrage in de personeelspot gedaan als dank voor hun inzet. Open huis Op zaterdag 11 mei werd de bevolking van onder andere Gerwen en Nuenen in de gelegenheid gesteld een kijkje op de bouw te nemen. Druk bezocht werd er gebruik gemaakt om het plan, maar ook een aantal in ruwbouw gereed zijnde woningen, te bewonderen. Bijna alle woningen zijn verkocht. Nog een paar tweekappers en één seniorenwoning aan de Ter Warden zijn nog beschikbaar. Oude boerderij Het nostalgische Brabantse boerderijtje aan de Ter Warden, vanwaar vroeger de familie Bunthof hun bedrijf uitoefende, is ontdaan van alle asbest. Op dit perceel is een vrijstaande nieuwe boerderij getekend die nog gebouwd moet worden. Hier ligt voor eigen bouwers een unieke kans om zelf een prachtig pand te bouwen. Voor meer informatie aangaande het GerwenZO! project, bezoek www.gerwenzo.nl.

Foto: ’s: Theo van Vijfeijken/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Nationale Molendag de Roosdonck

Het was voortreffelijk weer tijdens de Nationale Molendag voor de windmolens afgelopen zaterdag; een mooie regelmatige wind, beetje zon en geen regen. Kinderen en volwassenen genoten van de fier in het landschap draaiende molen de Roosdonck.

John Parmentier erelid heemkundekring De Drijehornick

John Parmentier van heemkundekring De Drijehornick is benoemd tot erelid van de vereniging. Parmentier nam onlangs na 18 jaar afscheid als bestuurslid, de afgelopen zes jaar was hij secretaris.

Speelveld aan Pastoorsmast in gebruik genomen

Onder ideale weersomstandigheden en in aanwezigheid van vele jeugdige sporters werd afgelopen zaterdag aan de Pastoorsmast een zogeheten 'calisthenics park' door wethouder Caroline van Brakel officieel geopend verklaard, met een eenvoudig 'Veel plezier allemaal!'. Uitbreiding van het speelveld, nu nog maar één voetbalveldje groot, met een BMX- en een skatebaan zit al in de pen.

Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Mario Collombon

Zaterdag 11 mei ontving Mario Collombon een gemeentelijke onderscheiding. De heer Mario Collombon is vanaf 1994 tot heden (25 jaar) vrijwillige molenaar op de Roosdonck. Dit is een van de mooiste monumenten van Nuenen. Deze molen is wereldberoemd en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 3000 bezoekers uit de gehele wereld.

Het is zo ver

‘Eindelijk gaan we’, dat waren de woorden die vele malen klonken, afgelopen zaterdag in de vroege ochtend op Schiphol. Samen met HomePlan is zaterdag de bouwgroep Nuenen vertrokken naar Zuid-Afrika, Pomeroy om precies te zijn.

Golfers van De Gulbergen steunen Stichting Old Grand Dad

Woensdag 8 mei werd op golfbaan De Gulbergen een goed doelwedstrijd gehouden. Het goede doel was de Stichting Old Grand Dad, een stichting met als doel om jeugdige gehandicapten te ondersteunen bij hun sport of spel.