John Parmentier erelid heemkundekring De Drijehornick

John Parmentier van heemkundekring De Drijehornick is benoemd tot erelid van de vereniging. Parmentier nam onlangs na 18 jaar afscheid als bestuurslid, de afgelopen zes jaar was hij secretaris.
                  
12-05-2019, 22:32
John Parmentier vervult en vervulde binnen de heemkundekring vele functies. Zo was hij redacteur van het cultuurhistorisch tijdschrift Drijehornickels en beheerder van de voormalige heemkamer in de kelder van Het Klooster. John Parmentier mag dan zijn secretarisfunctie hebben beëindigd, hij blijft actief binnen de heemkundekring als coördinator van de werkgroep Genealogie-Bidprentjes en als lid van de werkgroep Historische Geografie en de werkgroep Parochie-archieven Nuenen c.a. Afscheid Herman Bulle Voor al zijn verdiensten voor heemkundekring De Drijehornick werd hij onlangs door de ledenvergadering unaniem tot erelid benoemd. In diezelfde vergadering nam ook Herman Bulle afscheid als bestuurslid. Herman Bulle was de initiatiefnemer voor het opzetten van de website en daarna de webmaster. Ook Herman Bulle blijft actief voor de heemkundekring, ondermeer als coördinator van de werkgroep Foto-archief en lid van de werkgroep Historische Geografie.

Foto: De inmiddels oud-bestuursleden John Parmentier (links) met de oorkonde tot benoeming als erelid en Herman Bulle (rechts) voor het Heemhuis van De Drijehornick. Foto: Roland van Pareren.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Speelveld aan Pastoorsmast in gebruik genomen

Onder ideale weersomstandigheden en in aanwezigheid van vele jeugdige sporters werd afgelopen zaterdag aan de Pastoorsmast een zogeheten 'calisthenics park' door wethouder Caroline van Brakel officieel geopend verklaard, met een eenvoudig 'Veel plezier allemaal!'. Uitbreiding van het speelveld, nu nog maar één voetbalveldje groot, met een BMX- en een skatebaan zit al in de pen.

Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Mario Collombon

Zaterdag 11 mei ontving Mario Collombon een gemeentelijke onderscheiding. De heer Mario Collombon is vanaf 1994 tot heden (25 jaar) vrijwillige molenaar op de Roosdonck. Dit is een van de mooiste monumenten van Nuenen. Deze molen is wereldberoemd en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 3000 bezoekers uit de gehele wereld.

Het is zo ver

‘Eindelijk gaan we’, dat waren de woorden die vele malen klonken, afgelopen zaterdag in de vroege ochtend op Schiphol. Samen met HomePlan is zaterdag de bouwgroep Nuenen vertrokken naar Zuid-Afrika, Pomeroy om precies te zijn.

Golfers van De Gulbergen steunen Stichting Old Grand Dad

Woensdag 8 mei werd op golfbaan De Gulbergen een goed doelwedstrijd gehouden. Het goede doel was de Stichting Old Grand Dad, een stichting met als doel om jeugdige gehandicapten te ondersteunen bij hun sport of spel.

Bijna Thuis Huis 'Latesteyn' klaar om eerste gasten te ontvangen

Negen maanden had de verbouwing geduurd, wat in dit geval een uitzonderlijk korte 'draagtijd' genoemd mag worden. Veeljarige pogingen om 'zwanger' te worden waren telkenmale mislukt door ambtelijke 'impotentie'. Maar wat vandaag dan eindelijk het levenslicht kon aanschouwen mocht er zijn: een voldragen en volwaardige behuizing waarin stervenden in een warmhartige omgeving, omgeven door hoog gemotiveerde vrijwilligers naar hun einde toe mogen leven.

‘Mooiste Hond van Nederland’