Speelveld aan Pastoorsmast in gebruik genomen

Onder ideale weersomstandigheden en in aanwezigheid van vele jeugdige sporters werd afgelopen zaterdag aan de Pastoorsmast een zogeheten 'calisthenics park' door wethouder Caroline van Brakel officieel geopend verklaard, met een eenvoudig 'Veel plezier allemaal!'. Uitbreiding van het speelveld, nu nog maar één voetbalveldje groot, met een BMX- en een skatebaan zit al in de pen.
                  
12-05-2019, 21:40
Verslag en foto’s van onze verslaggever: Frans Lammerts Calisthenics is sport waarbij je oefeningen uitvoert met je lichaamsgewicht. Je traint hiermee je kracht, balans en beweeglijkheid. De splinternieuwe klim- en klauterrekken die op deze oorspronkelijke, nu fors uitgebreide JongerenOntmoetingsPlek (JOP) zijn geïnstalleerd, bleken al direct na aanleg in trek. Ze voorzien duidelijk in een behoefte, zo horen wij van zowel de wethouder als van jongerenwerker Bjorn Pinsel: 'Er komen nu al dagelijks heel wat jongeren én oudere jongeren hier sporten.' Oudere jongeren, vaak per auto zich verplaatsend, blijken het speelveld al opgenomen te hebben in hun 'route' van af te struinen regionale bootcampplekken. Plannen tot uitbreiding Bedoeling is, aldus wethouder Van Brakel in haar welkomstwoord, om op meer plekken in Nuenen c.a. speel- en beweegplekken in te richten, voor jongeren én ouderen. Naast de nu in gebruik genomen calisthenics-speelplek (zie situatieschets: (1)) komen er binnen een jaar een BMX-(crossfiets)parcours door het naastgelegen bosschage (2) en een skatebaan op een veldje aan de overkant van de weg (3). Nog weer later komt op het evenemententerrein nabij de RKSV-terreinen een beweegtuin (4), met ook voorzieningen voor ouderen (b.v. een jeu de boulesbaan). Alsdan zal de (her)opening plaatsvinden van wat dan al met meer recht een Central Park genoemd kan worden. Meedenken gevraagd Onder een partytent bevonden zich vandaag situatieschetsen van al die buitenportaccommodaties, met apart ook het ontwerp voor een skatebaan. Bezoekers konden op post-its hun opmerkingen of wensen achterlaten. We lazen bijvoorbeeld al de wens voor een watertappunt en voor meer prullenbakken. Intussen zorgde een DJ ervoor dat vrolijke muziek uit de boxen schetterde en vermaakte de jeugd zich prima. Of er webcams komen te hangen, zoals tegen de zin van het college door de gemeenteraad per motie gevraagd, 'is binnen het college nog in beraad', aldus de wethouder.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Mario Collombon

Zaterdag 11 mei ontving Mario Collombon een gemeentelijke onderscheiding. De heer Mario Collombon is vanaf 1994 tot heden (25 jaar) vrijwillige molenaar op de Roosdonck. Dit is een van de mooiste monumenten van Nuenen. Deze molen is wereldberoemd en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 3000 bezoekers uit de gehele wereld.

Het is zo ver

‘Eindelijk gaan we’, dat waren de woorden die vele malen klonken, afgelopen zaterdag in de vroege ochtend op Schiphol. Samen met HomePlan is zaterdag de bouwgroep Nuenen vertrokken naar Zuid-Afrika, Pomeroy om precies te zijn.

Golfers van De Gulbergen steunen Stichting Old Grand Dad

Woensdag 8 mei werd op golfbaan De Gulbergen een goed doelwedstrijd gehouden. Het goede doel was de Stichting Old Grand Dad, een stichting met als doel om jeugdige gehandicapten te ondersteunen bij hun sport of spel.

Bijna Thuis Huis 'Latesteyn' klaar om eerste gasten te ontvangen

Negen maanden had de verbouwing geduurd, wat in dit geval een uitzonderlijk korte 'draagtijd' genoemd mag worden. Veeljarige pogingen om 'zwanger' te worden waren telkenmale mislukt door ambtelijke 'impotentie'. Maar wat vandaag dan eindelijk het levenslicht kon aanschouwen mocht er zijn: een voldragen en volwaardige behuizing waarin stervenden in een warmhartige omgeving, omgeven door hoog gemotiveerde vrijwilligers naar hun einde toe mogen leven.

‘Mooiste Hond van Nederland’

Help Weverkeshof na inbrakenreeks

De afgelopen vijf maanden is er vier keer ingebroken bij Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen. ‘Inbreken, op een kinderboerderij, waar zóveel vrijwilligers met zóveel liefde ontzettend veel tijd en energie steken in de dieren, de moestuin en de talloze activiteiten. Daar word je toch boos van?’ Daarom startte Daniëlle een crowdfundingactie. Meteen vanaf de start stromen de donaties binnen.