57 kinderen van Nederwettense basisschool planten 250 bomen

Op woensdag 20 maart waren alle kinderen van de Basisschool Sint Jozef uit Nederwetten betrokken bij het planten van ruim 250 bomen. Ook burgemeester Gaillard van gemeente Son en Breugel en ZLTO plantten mee.
                  
22-03-2019, 10:35
De groepen 3 tot en met 8 stapten op de fiets of in een huifkar naar Hooijdonk. Langs het kanaal liggen percelen die beheerd worden door agrarisch ondernemers Marieke en Christian Rovers. In 2017 wonnen zij de prijsvraag ‘Natuurlijk Ondernemen’ van Groen Ontwikkelfonds Brabant, waardoor zij een aantal percelen van landbouwgrond naar een landschap met bloemen, gras en weides kunnen omturnen. Het plan hiervoor werd geschreven samen met ZLTO. De kinderen van de Sint Jozef basisschool, waarvan de vier kinderen van familie Rovers, waren uitgenodigd om hier op 20 maart bomen te planten. En dat gebeurde volop en met veel enthousiasme. Vrijwilligers van IVN Nuenen hielpen mee. Zo zijn er zomereik, ruwe berk, lijsterbes, els en meidoorn geplant. Aan het eind van de ochtend werd er op het schoolplein door alle schoolkinderen samen met Willem Doreleijers (Spinazie & Spinoza) een Parottia Persica geplant. Deze wordt ook wel de ‘regenboogboom’ genoemd, vanwege de prachtige en rijke verkleuring van de bladeren in de herfst. Deze boom werd vorig jaar aangeboden door de ouderraad vanwege de toelating van de 50ste leerling van de school. De kinderen van groep 1 en 2 hadden mooie versieringen gemaakt. Zo is de omgeving op één dag weer ruim 250 bomen rijker, waar omwonenden en recreanten van kunnen genieten.

Foto: 1: Aanplant van de Regenboogboom op schoolplein Sint Jozef in Nederwetten. Foto: Marian van den Boomen. Foto 2: Nederwettense basisschoolleerlingen planten ruim 250 bomen aan. Foto: Esmee Meijs. Foto 3: Basisschoolkinderen Sint Jozef Nederwetten en Burgemeester Gaillard van Son en Breugel planten de eerste meidoornstruik. Foto: Esmee Meijs.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Straatnamen

De nieuwste editie van De Nuenense Krant online

INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Opbrengst collecte Amnesty International

De collecte van Amnesty International, die van 11 tot en met 16 maart plaatsvond in Nuenen c.a., heeft 5182,60 euro opgebracht. 45 vrijwilligers collecteerden door weer en wind voor de mensenrechtenorganisatie. De organisatie dankt alle gevers voor hun bijdrage en alle collectanten voor hun geweldige inzet.

RKGSV zwakt af richting de gevarenzone

Op zondag 17 maart stond de wedstrijd RKGSV - Olympia Boys op het programma. Op een zeer zwaar veld op de polder was het voor beide ploegen in het begin zoeken naar niveau. Dit bleef de gehele wedstrijd lastig, zeker voor de mannen van trainer Jeroen Vermaas.

Gezien in Nuenen