Limieten voor zwemmers Z&PV Nuenen

Tijdens de International Talent Trophy (ITT) 2019 in Eindhoven, hebben meerdere zwemmers van Z&PV Nuenen voldaan aan de limieten voor de Regionale Zomerkampioenschappen en de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen. Na twee dagen zwemmen stond de teller op 12 limieten.
                  
25-02-2019, 14:38
Voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen langebaan, geldt dat de limieten ook op de langebaan (50m bad) gezwommen moeten worden. De ITT was daarvoor een van de eerste kansen en direct wisten Alexander Nijst, Milan Meurs, Kayley McAteer en Floris Sonneveld zich te plaatsen. Alexander deed dat op de 50vlinder, terwijl hij er op de 100vlinder en 100vrij ook erg dichtbij wist te komen. Hetzelfde gold voor Milan die op de 50 en 100rug onder limiet dook en op de 200rug er net boven bleef en voor Kayley die wel de limiet pakte op de 50vlinder, maar nog net niet op de dubbele afstand. En om het verhaal compleet te maken, deed Floris hetzelfde op de 100 en 200vrij (wel limiet) en 200wissel (net geen limiet). RZK Voor de Regionale ZomerKampioenschappen zijn er zowel limieten op de 25m baan als op de 50m baan. Op de 50m baan staan die, omdat zwemmers daarbij minder keerpunten hebben (en dus minder vaak af kunnen zetten), net iets langzamer. Voor Reno van der Spoel, Tim van Nispen en Liselot van der Velden is dit prettig, aangezien zij juist een voorkeur hebben voor minder keerpunten. Reno pakte dan ook direct de limiet op de 200rug en 200vrij en bleef er op de 200wissel nog net boven. Voor Tim kwamen er limieten op de klok op de 100vrij en 50school, met daarnaast grote kansen op de 200vrij en 100school in de komende periode, terwijl Liselot op de 50 en 200rug zich plaatste voor de RZK en dat binnenkort ook moet kunnen doen op de 200wissel. Ook Flore Meulendijks was weer ruim sneller dan de limieten op de 100 en 200vlinder, terwijl Lotte Bastiaansen met persoonlijke records op de 200vrij en 200wissel weer dichterbij haar eerste limiet kwam.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


NKV 1 - Springfield 1: 28-12

Afgelopen zondag stond de inhaalwedstrijd tussen de nummer één en de nummer drie uit de poule op het programma. Wat op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd leek te worden, resulteerde uiteindelijk toch in een zeer ruime overwinning voor NKV.

IVN kidswandeling

Zondag 24 februari hebben zo’n 20 kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s, dus in totaal haast 40 deelnemers, aan de bijzonder leuke activiteit ‘Beleef het einde van de winter’ meegedaan, georganiseerd door het IVN Nuenen c.a. (afdeling IVN Kids).

Heerlijk opwarmertje voor VDZ Racing op Circuit Zandvoort

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande (Nuenen), zich goed vermaakt tijdens de Circuit Short Rally. De aftrap van het Nederlands rallyseizoen was een mooi evenement, waarin de teams 4 klassementsproeven te wachten stond.

Eerste editie WeCaLi World Cup succesvol afgesloten

Afgelopen zondag was op het tennispark van TV Wettenseind de afsluiting van de eerste editie van de WeCaLi World Cup.

De Raven - EMK: 3 - 0

Vanaf het eerste fluitsignaal was De Raven afgelopen zondag met meer wil en overtuiging het veld ingegaan. Er werd al vroeg druk gezet op de bal en EMK had moeite met het balbezit en elke 2e bal was voor De Raven.