Heerlijk opwarmertje voor VDZ Racing op Circuit Zandvoort

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande (Nuenen), zich goed vermaakt tijdens de Circuit Short Rally. De aftrap van het Nederlands rallyseizoen was een mooi evenement, waarin de teams 4 klassementsproeven te wachten stond.
                  
25-02-2019, 14:06
De eerste 2 proeven werden met de klok mee gereden, waarna het circuit werd aangepast en de laatste 2 proeven tegen de klok in gereden werden. Voor de mensen die deelnemen aan het Short Rally Kampioenschap, was dit meteen een wedstrijd voor het klassement, voor de overige deelnemers was het vooral een test en een kans om weer wat ritme op te doen. Twaalfde plaats Met startnummers 6 en 36 stond het team klaar om het seizoen te starten. Na de eerste proef waren er echter al wat kleine problemen bij het rechter voorwiel van de Evo X. Besloten werd om de rit met nummer 36 te cancellen, zodat er tijd genoeg was voor de reparatie. Na de 2e proef was het tijd voor de ‘taxiritjes’, waarin het team ook niet alleen stond en er meerdere teams op de baan actief waren. Voor Roel was het aardig aanpoten met de dubbele inschrijving en de taxiritjes, maar hij heeft zijn beste beentje voorgezet om de sponsoren een mooie dag te bezorgen. In de wedstrijd was er een 12e plaats algemeen voor Roel en Ilse. Roel & Ilse: ‘We hebben genoten van een zonovergoten dag in Zandvoort. Het is goed om weer ritme op te doen en wat dat betreft heeft Roel vandaag toch weer flink wat kilometers gemaakt met zoveel momenten achter het stuur. De tijden hechten we niet teveel belang aan. Het echte rallyrijden begint over een maand in de Zuiderzee Rally en dan moeten we er staan.’

Foto: Joris van Esch

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Eerste editie WeCaLi World Cup succesvol afgesloten

Afgelopen zondag was op het tennispark van TV Wettenseind de afsluiting van de eerste editie van de WeCaLi World Cup.

De Raven - EMK: 3 - 0

Vanaf het eerste fluitsignaal was De Raven afgelopen zondag met meer wil en overtuiging het veld ingegaan. Er werd al vroeg druk gezet op de bal en EMK had moeite met het balbezit en elke 2e bal was voor De Raven.

Nederwetten doet zichzelf tekort Odiliapeel 1 - Nederwetten 1: 2 - 2

Op een stralende zondag was het eerste wapenfeit van de gastheren, een schot van dik 20 meter ging juist over de kruising van onze goalie. Hierna nam Nederwetten het heft in handen, om dit vervolgens de gehele 1e helft niet meer af te staan.

Wentelwiek sponsorloop

Sleutelbos gevonden in De Vlos te Nuenen