Wentelwiek voor ‘Out of Area’

Op dinsdag 8 januari startte de Wentelwiek het nieuwe TopOndernemers thema ‘Verschillen in de wereld’. TopOndernemers is een wereldoriëntatie methode, waarin kinderen vanuit een thema in groepjes aan verschillende opdrachten werken.
                  
18-02-2019, 14:59
Tijdens deze opening maakten de kinderen kennis met de organisatie ‘Out of Area’. Deze organisatie zet zich in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Zo knapt ‘Out of Area’ onder andere scholen, jeugdcentra en kinderdagverblijven op in Bosnië. Na de nodige informatie te hebben gekregen van Anée Cossé, een vrijwilligster van de stichting, hebben de kinderen geld ingezameld voor de sponsorloop die afgelopen vrijdag heeft plaatsgevonden. Wat zijn wij ontzettend trots dat de Wentelwiekers zich inzetten voor andere kinderen die het niet zo goed hebben als hen. Donderdag wordt het totaalbedrag bekend gemaakt en een cheque overhandigd aan ‘Out of Area’.

Foto: 's: Ming Jiang/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Maysam Schoenmakers voorleeskampioen 2019 van Nuenen

Afgelopen week vond in Nuenen de lokale Voorleeswedstrijd plaats. Een jaarlijkse wedstrijd waar de Voorleeskampioen van dit jaar wordt gekozen uit de kampioenen van de deelnemende basisscholen.

Schubert in Nuenen

Vrijdagavond 15 februari was in het Van Goghkerkje het strijkkwintet van Franz Schubert te horen. Dit is één van de laatste composities van Schubert.

EMK - Woenselse Boys: 2 - 0

De openingsfase van de wedstrijd verliep afgelopen zondag grotendeels in evenwicht, met kansen voor zowel Woenselse Boys (buitenspel) als een kans van EMK voorlangs het doel.

Koffieconcert Gerwen

Met Petit restaurants Fours en Losse Tongen zou je je aan een theetafel kunnen wanen. In Gerwen was dat afgelopen zondagmiddag geenszins het geval.

RKVV Keldonk - RKVV Nederwetten: 3-1 Ondanks hard werken geen punt voor Nederwetten

Aan het weer heeft het zeker niet gelegen. Een strakblauwe hemel spreidde zich over het gezellige complex van de Keldonkse voetbalvereniging afgelopen zondag. Velen hadden de weg naar het sportpark weten te vinden en dat waren niet alleen de inwoners van Keldonk. Een dertigtal Nederwetten supporters omzoomde mede het veld van de tegenstander.

Voedselbank bedankt Nuenen voor veel koffie

Voor het derde jaar op rij kon iedereen in december zijn gespaarde Douwe Egberts zegels bij de Nuenense supermarkten inleveren. De Voedselbank Nuenen en de Lionsclub telden al die zegels en zorgden voor verzilvering van de zegels voor koffie.