Maysam Schoenmakers voorleeskampioen 2019 van Nuenen

Afgelopen week vond in Nuenen de lokale Voorleeswedstrijd plaats. Een jaarlijkse wedstrijd waar de Voorleeskampioen van dit jaar wordt gekozen uit de kampioenen van de deelnemende basisscholen.
                  
18-02-2019, 14:55
Er deden dit jaar zeven van de acht Nuenense basisscholen mee. En de deskundige juryleden hadden het moeilijk. Karin van Dijk (Kunstkwartier), Michelle Driessen (Sjors Sportief/Creatief) en Hanneke Grootenboer (Bibliotheek), vonden alle voorlezers heel goed. Maar unaniem kozen ze toch voor Maysam Schoenmakers van OBS De Rietpluim. Maysam gaat nu door naar de halve finale op 16 maart, in cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle. En als dat goed gaat, mag ze meedoen aan de landelijke finale. We wensen haar heel veel succes. Maar in ieder geval is Maysam dit hele jaar Voorleeskampioen 2019 van Nuenen.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Schubert in Nuenen

Vrijdagavond 15 februari was in het Van Goghkerkje het strijkkwintet van Franz Schubert te horen. Dit is één van de laatste composities van Schubert.

EMK - Woenselse Boys: 2 - 0

De openingsfase van de wedstrijd verliep afgelopen zondag grotendeels in evenwicht, met kansen voor zowel Woenselse Boys (buitenspel) als een kans van EMK voorlangs het doel.

Koffieconcert Gerwen

Met Petit restaurants Fours en Losse Tongen zou je je aan een theetafel kunnen wanen. In Gerwen was dat afgelopen zondagmiddag geenszins het geval.

RKVV Keldonk - RKVV Nederwetten: 3-1 Ondanks hard werken geen punt voor Nederwetten

Aan het weer heeft het zeker niet gelegen. Een strakblauwe hemel spreidde zich over het gezellige complex van de Keldonkse voetbalvereniging afgelopen zondag. Velen hadden de weg naar het sportpark weten te vinden en dat waren niet alleen de inwoners van Keldonk. Een dertigtal Nederwetten supporters omzoomde mede het veld van de tegenstander.

Voedselbank bedankt Nuenen voor veel koffie

Voor het derde jaar op rij kon iedereen in december zijn gespaarde Douwe Egberts zegels bij de Nuenense supermarkten inleveren. De Voedselbank Nuenen en de Lionsclub telden al die zegels en zorgden voor verzilvering van de zegels voor koffie.

Gemeentelijke erepenning voor Henriëtte Kleijngeld

Zonnebloem voorzitter Yvonne Onstenk, 4 bestuursleden en de leden van de kaartmakersclub, hebben Henriëtte Kleijngeld verrast. Dit gebeurde op donderdag 14 februari tijdens de viering van het 20 jarig jubileum in het Steunpunt.