Grootse Eftelingshow is een sprookje

Op 24 en 25 november was in Het Klooster een stukje Efteling te beleven. Het Gerwens Muziekkorps organiseerde een bijzonder concert rondom dit pretpark. Eigenlijk doet het woord 'concert' geen eer aan de show die werd opgevoerd.
                  
27-11-2018, 12:45
Het begon meteen als je aankwam bij Het Klooster. Buiten stond een bord dat de bezoeker welkom heette in het Paleis der Fantasie. In de gang stonden paspoppen met kleding van Sneeuwwitje en Jokie (Carnaval Festival). Op het Rabobankplein kwam je echt in de Eftelingsfeer. Daar was de lindeboom voor even de Sprookjesboom, compleet met een stukje sprookjesbos erbij. Lichtjes schenen tussen de sparrenbomen door en tussen de paddenstoelen stonden kabouters. Ook de draak was aanwezig, met zijn schatkist. De Fata Morgana en prachtige poppen van Carnaval Festival waren te bewonderen, net als een aantal Laven. Heel bijzonder was dat je zelfs in een achtbaankarretje kon gaan zitten en een foto maken. Daar maakte het publiek dan ook gretig gebruik van. Belevenis Het concert zelf was een belevenis. In twee keer drie kwartier nam het Gerwens Muziekkorps het publiek mee op een rondwandeling door de Efteling. Deze muziek werd ondersteund door filmbeelden, maar daarnaast was er nog veel meer te beleven. Een aantal meiden van DéDéClassic dansten op spitzen op de muziek van de Droomvlucht. De jongste danseresjes stalen de harten van het publiek door in Jokiepakken en als Indische Waterlelies hun dansen te doen. Bij de Waterlelies was ook de heks te zien. Jolande Bierbooms-Moorman hoorden we maar kort, toch zette het wel de toon van het stuk. De Lindespelers Ook de Lindespelers verleenden hun medewerking aan dit concert. Onder andere Sneeuwwitje, de Bokkenrijders (Villa Volta) en de Fata Morgana kwamen tot leven door hun toneelspel. In de stoel van verteller zat Willy van Lierop. Niet zomaar een verteller. Hij was Voorleesopa van het Jaar. Hij had de juiste uitstraling en stem voor het voorlezen van de sprookjes. Hij zorgde voor een soort huiselijk gevoel, zittend in zijn schommelstoel, met een groot, oud boek op schoot. Talent Het orkest speelde de sterren van de hemel. Jeroen Geevers wist duidelijk waar hij mee bezig was, zorgde dat het orkest precies gelijk speelde met de film. Veel stukken klonken echt zoals de muziek in de attracties in de Efteling. Naast de leden van het harmonieorkest, speelde ook Inge van Grinsven mee op harp. Zij speelde een prachtig harpconcert en zorgde voor mooie effecten bij verschillende andere stukken. Bij de muziek van het spookslot hoort natuurlijk de viool. Die werd vertolkt door Jasmijn van Wijnen. Ze kwam uit een doodskist, maar speelde zeer levendig en met gevoel de Danse Macabre. Na een spetterende finale op de muziek van Carnaval Festival was het alweer voorbij. Gelukkig bleef de finalemuziek zo hangen, dat we nog lang na konden genieten. Een bezoeker vatte het kernachtig samen: 'Dat dit door amateurs kan worden neergezet, is ontzettend knap en heel bijzonder!'

Foto: 's: Ming Jiang/De Nuenense Krant

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


INFORMATIERUBRIEK 'VAN EN VOOR DE GEMEENTE'

Meidenploeg Z&PV Nuenen naar NJJK

Op de laatste afstand van de laatste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen, hebben Kayley McAteer (2003), Kyra Spierings (2003), Flore Meulendijks (2004) en Michelle de Klerk (2005) voor een enorme verrassing gezorgd. Op de 4x100m wisselslag jeugd zwommen ze met 4.51.15 niet alleen naar het zilver en dik 7 seconden onder hun inschrijftijd, ook bleven ze met hun eindtijd 0.07 seconden binnen de limiet voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen.

Paulus Schäfer invites met zomers tintje De Wereld Draait Door in De Stam Gerwen

Jan Kuiper, Herbie Guldenaar en Paulus Schäfer zijn topgitaristen die maandagavond 26 november een muzikale wereldreis maakten in Gerwen. Van New Orleans naar India, van Mali naar Japan, geen enkel probleem voor deze drie musici.

Gezellige lezing over het Belgische trekpaard

‘Ik heb één probleem, ik klets nogal veel’, zegt Wim van Lankveld tijdens zijn lezing bij de WLG in Gerwen. Het is maandagmiddag en aangezien ik ook een kleine tic met paarden heb, ga ik eens luisteren bij deze lezing.

Jongste leden Z&PV Nuenen leveren geweldige prestaties

Afgelopen week zwommen 10 zwemmers van Z&PV Nuenen Recreatief op hun allerbest, met als doel dat felbegeerde papiertje: het zwemdiploma.

Intocht Sinterklaas Gerwen

Afgelopen zondag deden Sinterklaas en zijn zwarte pieten Gerwen aan. Pauly Lenting maakte er de volgende foto’s.