Afrikaanse dag bij Dorpsboerderij Weverkeshof

Het was een drukte van belang afgelopen zondag 2 september, op de Afrikaanse dag bij Weverkeshof. Vanwege het driejarig bestaan van de dames van de ‘Zijden Draad’, werd er een dagvullend activiteitenprogramma georganiseerd.
                  
03-09-2018, 15:35
Lees donderdag het verslag hierover, van Fenny Verberne, in De Nuenense Krant.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Gezien in Nuenen

Zondag 2 september jl., rond 20.00 uur, vanaf de Opwettenseweg. Petra van Laarhoven

Scouting Rudyard Kipling geniet van het mooie weer

De Neuzelmarkt ligt alweer een week achter ons. Dit weekend was er dan ook weer een gewone draaidag bij scouting Rudyard Kipling. En wat een fantastisch cadeautje was het weer. De zon scheen en de temperatuur was geweldig.

Tweeduizend kinderen blij met Speelcadeau

Speelcadeau, de speelgoedbank voor Eindhoven en omgeving, draait prima. In augustus jl. werd het tweeduizendste kind begroet en blij gemaakt met mooi speelgoed. Het concept is simpel en doeltreffend: gebruikt speelgoed inzamelen en opknappen, dit speelgoed weggeven aan kinderen uit gezinnen die het minder goed hebben.

Vrijwilligersprijs 2018

De gemeente Nuenen reikt sinds het jaar 2000 een vrijwilligersprijs uit aan een vrijwilliger. Dit is tevens ter symbolische huldiging van alle (al dan niet) in organisatorisch verband werkzame vrijwilligers in de gemeente. Deze prijs wordt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nuenen aan de betreffende winnaar door de burgemeester uitgereikt.

Historische beelden

Laar 12 Gerwen, het pakhuis.

GEZIEN IN NUENEN Tempelruïne

De afgelopen week startte de afbraak van de enige tempel van Nuenen, met zijn Toscaanse zuilen en toegewijd aan Goosensiana, de Griekse godin van de Meubelhandel. Het front van de winkelgevel wordt in hert kader van een restyling vervangen door een gordijngevel. Alle bouwelementen bleken van massief beton, met een gewicht van 30 tot 40 ton per segment. Voor het verwijderen van de middenarchitraaf, 40.000 kg zwaar, moest een tweede kraan ingehuurd worden. De zuilen bleken van metaal, gevuld met zand en puin. Frans Lammerts